Založ si blog

Čo si obliecť na vianočný večierok? Tu je zopár tipov ako na to

Vianočné večierky. Niekto ich pretrpí v rohu a niekto si ich užije naplno na parkete. Či už ste ich priaznivcom alebo nie, tak v dnešnom článku sa pozrieme na to ako sa na večierok obliecť. 

Obrázok má prázdny alt atribút; jeho názov je vianocny-vecierok-uvodna-foto.jpg

Formalita večierku

V prvom rade je dôležité vedieť aký je tón vianočného večierku na vašom pracovisku. Jednoducho sa organizátora spýtajte na dresscode a jeho predstavu o oblečení, aby ste na večierok neprišli neprimerane oblečení. Vážne. Ak prídete na neformálny večierok v tmavom obleku s kravatou, tak budete vyzerať prinajmenšom zvláštne. To isté platí aj v opačnom prípade. Kockovaná košeľa s rifľami a teniskami nevyzerá medzi “kravaťákmi” dobre. 

Obrázok má prázdny alt atribút; jeho názov je vianocny-vecierok-fotka-ludi.jpg

Neformálny večierok

Ak je večierok na ktorý sa chystáte organizovaný v neformálnom tóne, tak si nemusíte s oblečením lámať hlavu ako pri formálnom večierku. V oboch prípadoch sa ale oblečenie odvíja od vášho bežného dresscodu v práci. Ak nosíte do práce tričko, rifle a tenisky, tak stačí keď sa od tohto outfitu trochu odpichnete a oživíte ho. Čo tým myslím? Tenisky vymeňte za elegantné semišové čierne topánky, rifle za tmavé bavlnené chinos nohavice (ak sa ale riflí nechcete za žiadnu cenu vzdať, tak voľte tmavé rifle bez vyšúchania a dier). Tričko vymeňte sa peknú decentnú vzorovanú košeľu. Napr. biela košeľa a čiernymi pásikmi alebo tmavomodrá s bodkami sú výbornou možnosťou. Ak chcete, tak k outfitu pridajte aj modré sako (tzv. blazer) a do vrecka zasuňte farebnú vreckovku, ktorá doplní váš outfit. 

Obrázok má prázdny alt atribút; jeho názov je vianocny-vecierok-outfity-neformalne.jpg

Formálny večierok

Základom pre formálny vianočný večierok by bol oblek v tmavých farbách, biela alebo svetlomodrá košeľa, decentná kravata a čierne poltopánky. Ak do práce nosíte oblek, tak na večierok by ste si nemali obliecť ten istý oblek, ktorý nosíte aj do práce. Namiesto toho zvoľte čierny alebo tmavosivý oblek. Ak navštevujete podobná akcie často, tak by ste mali zvážiť kúpu obleku určeného špeciálne na tieto príležitosti. Po obleku by ste mali riešiť košeľu. Tá by mala byť v konzervatívnych farbách (biela alebo svetlomodrá), ale môžete mať aj košeľu s decentným vzorom (kocka, prúžok). Na rade je kravata-opäť dajte prednosť nadčasovej klasike pred krikľavosťou. Tmavomodrá alebo bordová sú stávka na istotu. Na záver topánky. Na výber máte medzi Derby alebo Oxford topánkami, ktoré by mali byť vo výbornom stave. Na denné akcie voľte topánky hnedej farby a na akcie po šiestej hodine čierne topánky. 

Obrázok má prázdny alt atribút; jeho názov je sivy-oblek-vecierok.jpg

Špeciálna kategória-tematický večierok

V posledných rokoch sa u nás dostávajú do popredia aj “tematické večierky”. Ide o večierky na ktoré máte prísť v určenom štýle-napr. v štýle James Bond, piráti a pod. Určite sa jedná o zaujímavý typ večierka a vám nezostáva nič iné než zohnať si kostým v štýle určenom na pozvánke. 

Obrázok má prázdny alt atribút; jeho názov je pirat-kostym.jpg

Užite si váš vianočný večierok a vidíme sa pri ďalšom článku! 

Ako si vybudovať šatník-2.časť-košele

21.02.2024

V druhom diele série „Ako si vybudovať šatník“ sa pozrieme na to, aké košele by mali tvoriť základ pánskeho šatníka. Okrem vymenovania sa pozrieme aj na počet košieľ. Jednoduchá biela košeľa Nikoho asi neprekvapí, že začneme touto nestarnúcou klasikou. Obyčajná biela košeľa, bez vzoru a s jednoduchou manžetou nikdy nevyjde z módy a ponúka sa nemalé [...]

Ako si vybudovať šatník-1.časť-Obleky a saká

14.02.2024

Napriek tomu, že pravidlá a konvencie sa v poslednej dobe uvoľňujú, tak stále existujú príležitosti, kde je oblek alebo sako potrebné. Presne preto sa dnes pozrieme na to, ako si vybudovať svoj „oblekový“ šatník. Obleky Začneme oblekmi. Obleky sú (okrem smokingu) tým najformálnejším pánskym oblečením a páni si ich obliekajú vtedy, keď sa od nich žiada [...]

Ako si vybrať zimný kabát?

07.02.2024

Kvalitný a dobre ušitý kabát je stavebným kameňom pánskeho zimného šatníka a každý muž by mal aspoň jeden takýto vlastniť. Ako si ale vybrať a zorientovať sa v ponuke? Na to sa pozrieme v dnešnom článku. Strih Kabát by ste mali voliť najmä podľa svojej postavy. Mohutnejší páni by mali siahnuť po rovnom strihu a štíhlejší sa nemusia báť aj vypasovanejšieho slim [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

style246

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 22190x
Priemerná čítanosť článkov: 1233x

Autor blogu

Kategórie