Založ si blog

6 typov košieľ, ktoré potrebuje v šatníku každý muž 

Kvalitné košele by mali tvoriť základ každého pánskeho šatníka bez ohľadu na vek či povolanie. Košeľu občas jednoducho potrebujú všetci a hodí sa na formálne aj neformálne príležitosti. Presne preto sa dnes pozrieme na zoznam košieľ, ktoré by nemali chýbať v žiadnom pánskom šatníku a ich použitie je univerzálne.

Obrázok má prázdny alt atribút; jeho názov je kosele-clanok-uvodna-fotka.jpg

Biela košeľa

Toto asi nikoho neprekvapí. Biela je najčistejšia a najlepšie kombinovateľná farba. Môžete ju nosiť k akejkoľvek farbe obleku, svetru alebo len tak s rifľami. Jej farbu oceníte aj v lete, pretože na nej nie je pot takmer vôbec viditeľný. Biela košeľa je jednoducho kúsok, ktorý nepodlieha ani tým najtvrdším módnym trendom a zostane nadčasovou klasikou pre všetky vekové kategórie ešte veľmi dlhý čas. 

Obrázok má prázdny alt atribút; jeho názov je biela-kosela-muz.jpg

Svetlomodrá košeľa

Tu opäť platí, že svetlomodrá sa veľmi dobre kombinuje a ladí k mnohým veciam. Svetlomodrá taktiež evokuje biznis a pôsobí dostatočne neokukane, ale zároveň konzervatívne. Niekomu môže vyhovovať fakt, že zvýrazní opálenie pleti. Vynikne v kombinácii s napr. kockovaným blazerom alebo tmavým svetrom. Táto farba ale nie je veľmi vhodná na leto, pretože je na nej prípadný pot ľahko vidieť a môže pokaziť dobrý dojem. Namiesto nej zvoľte bielu farbu košele, pretože na nej pot nie je tak viditeľný. 

Obrázok má prázdny alt atribút; jeho názov je svetlomodra-kosela-nova.jpg

Pruhovaná košeľa

Dostávame sa ku vzorom. Prúžok patrí k tradičným vzorom a dodá outfitu šmrnc a výnimočnosť. Veľmi dobre zapadne do kombinácie s oblekom, ale aj s vyhrnutými rukávmi k šortkám počas horúcich letných dní. Dôležité je ale voliť decentný a nadčasový prúžok, ktorý sa bude perfektne kombinovať s rôznymi kúskami vášho šatníka. Statnejším postavám bude iste vyhovovať aj fakt, že vertikálne prúžky opticky zoštíhľujú postavu a uberajú kilá.

Obrázok má prázdny alt atribút; jeho názov je pruhovana-kosela-nova.jpg

Kockovaná košeľa

Medzi ďalšie nadčasové vzory patrí aj kocka. Pri nej platí pravidlo, že čím väčšia kocka, tým menej formálna je košeľa. Kockovaná košeľa sa dá kombinovať s formálnym aj voľnočasovým oblečením. Ak chcete ísť formálne, tak zvoľte jednofarebný oblek bez vzoru, kockovanú košeľu a k tomu jednofarebná kravatu. Na voľný čas ju môžete skombinovať napr. s rifľami a koženom bundou, čím docielite nadčasový outfit. 

Obrázok má prázdny alt atribút; jeho názov je kockovana-kosela.jpg

Flanelová košeľa

“Flanelka” je jedným zo základných pilierov pánskeho zimného šatníka. Flanel je typ látky, ktorý je síce hrubší, ale o to príjemnejší. Flanelovú košeľu teda oceníte najmä na jeseň a v zime kedy sa z nej stáva “univerzálny vojak” a dá sa nosiť s formálnym aj voľnočasovým oblečením. Táto košeľa jednoducho neodmysliteľne k zime patrí a nemala by chýbať v žiadnom pánskom šatníku. 

Obrázok má prázdny alt atribút; jeho názov je flanelova-kosela-clanok.jpg

Košeľa s button-down golierom

Button down golier je golier, ktorý je pripevnený gombíkmi ku košeli. Jeho vnímanie vo svete sa však líši. V USA je považovaný za formálny typ goliera a muži k nemu nosia kravatu. V Európe je ale považovaný za neformálny a nenosí sa s kravatou a na slávnostné príležitosti. Napriek tomu by ste si mali aspoň jednu košeľu s týmto golierom zaobstarať aj vy. Je to veľmi univerzálna košeľa, ktorú využijete všade tam, kde nepotrebujete kravatu. Platí pri nej ale jedno pravidlo – gombíky, ktorými je golier pripevnený ku košeli majte vždy zapnuté.

Obrázok má prázdny alt atribút; jeho názov je button-down-kosela.jpg

Ako si vybudovať šatník-2.časť-košele

21.02.2024

V druhom diele série „Ako si vybudovať šatník“ sa pozrieme na to, aké košele by mali tvoriť základ pánskeho šatníka. Okrem vymenovania sa pozrieme aj na počet košieľ. Jednoduchá biela košeľa Nikoho asi neprekvapí, že začneme touto nestarnúcou klasikou. Obyčajná biela košeľa, bez vzoru a s jednoduchou manžetou nikdy nevyjde z módy a ponúka sa nemalé [...]

Ako si vybudovať šatník-1.časť-Obleky a saká

14.02.2024

Napriek tomu, že pravidlá a konvencie sa v poslednej dobe uvoľňujú, tak stále existujú príležitosti, kde je oblek alebo sako potrebné. Presne preto sa dnes pozrieme na to, ako si vybudovať svoj „oblekový“ šatník. Obleky Začneme oblekmi. Obleky sú (okrem smokingu) tým najformálnejším pánskym oblečením a páni si ich obliekajú vtedy, keď sa od nich žiada [...]

Ako si vybrať zimný kabát?

07.02.2024

Kvalitný a dobre ušitý kabát je stavebným kameňom pánskeho zimného šatníka a každý muž by mal aspoň jeden takýto vlastniť. Ako si ale vybrať a zorientovať sa v ponuke? Na to sa pozrieme v dnešnom článku. Strih Kabát by ste mali voliť najmä podľa svojej postavy. Mohutnejší páni by mali siahnuť po rovnom strihu a štíhlejší sa nemusia báť aj vypasovanejšieho slim [...]

svedkovia, Handlová, streľba Fico

Svedkovia: Najprv sa prechádzal, potom sa postavil a už len čakal. Potom padli štyri rýchle výstrely

15.05.2024 16:47

"On na neho kričal, aby šiel bližšie, on ho nalákal k sebe a vytiahol pištoľ," povedal jeden zo svedkov.

Zuzana Čaputová

Politici sú po útoku na Fica šokovaní. Čaputová: Brutálny a bezohľadný akt. Taraba zašiel priďaleko a hneď obvinil opozíciu

15.05.2024 15:34, aktualizované: 16:50

Prezidentka SR Zuzana Čaputová ostro odsudzuje útok na premiéra Roberta Fica. Označila ho za brutálny a bezohľadný.

Robert Fico, streľba, Handlová

VIDEO z atentátu na Fica: „Robo, poď sem,“ kričal útočník. Premiéra postrelili do hrude, padlo viac rán

15.05.2024 14:55, aktualizované: 16:53

Padlo niekoľko výstrelov, po nich Fico padol na zem.

Ján Hrubala, ŠTS

Ján Hrubala sa vzdal funkcie predsedu Špecializovaného trestného súdu

15.05.2024 14:52

Sudca Ján Hrubala sa vzdal funkcie predsedu Špecializovaného trestného súdu.

style246

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 20094x
Priemerná čítanosť článkov: 1116x

Autor blogu

Kategórie