Založ si blog

5 tipov na vianočné darčeky pre muža- 2. časť

Vianoce sa neúprosne blížia a niektorí stále nemajú jasno v tom, čo darujú svojim príbuzným pod vianočný stromček. To je dôvod prečo sa v tomto článku pozrieme na vhodné (a originálne) darčeky pre muža.

Obrázok má prázdny alt atribút; jeho názov je vianocny-stromcek-druha-cast.jpg

Spona na kravatu

Aj keď by sa na prvý pohľad mohlo zdať, že ide o darček pre biznismenov a že je to niečo zastaralé, tak ani jedno nie je pravda. Kravatu si občas oblečie každý muž bez ohľadu na povolanie a postavenie, napr. na rodinné oslavy. A práve vďaka tomuto u nás neopozeranému doplnku môže vyniknúť v dave a na spoločných fotkách. To mu dá pocit jedinečnosti a dodá mu to sebavedomie. Názory, že sa jedná o niečo zastaralé už taktiež nie sú aktuálne, pretože spony na kravatu si v zahraničí (a aj u nás) opäť získavajú popularitu. Spona by mala byť umiestnená medzi druhým a tretím gombíkom košele zvrchu. Taktiež by mala končiť za polovicou šírky kravaty, ale zároveň by nemala byť širšia ako 3/4 kravaty.

Obrázok má prázdny alt atribút; jeho názov je spona-na-kravatu.jpg

Traky

Pri „vintage“ štýle ešte chvíľu zostaneme. Aj pri trakoch by sa mohlo zdať, že vyšli z módy a upadli do zabudnutia. Našťastie sa to ale nedeje a tento tradičný spôsob držania nohavíc sa opäť vyhrieva na výslní. Pri rozhodovaní máte na výber medzi dvomi variantami- so zapínaním na klipsne alebo na gombíky. Výhoda trakov s klipsňami je ich jednoduchosť a dostupnosť, nevýhodou to, že môžu poškodiť látku nohavíc. Traky na gombíky majú výhodu v tom, že nepoškodia látku nohavíc a vyzerajú elegantne. Ich nevýhodou je ale vyššia cena a potreba prišitia gombíkov na pás nohavíc. Riešením tohto problému môžu byť aj tzv. „hybridné traky“, ktoré kombinujú oba predchádzajúce typy. Pred nákupom sa teda zamyslite nad schopnosťami a preferenciami obdarovaného a neurobíte chybu.

Obrázok má prázdny alt atribút; jeho názov je traky-obrazok.jpg

Kožené rukavice

Tak ako šál, tak aj kožené rukavice sú krásny zimný doplnok, ktorého čaro ešte veľa mužov neobjavilo. Okrem toho, že vaše ruky a prsty udržia v teple aj počas tých najchladnejších zimných dní, tak váš outfit môžu posunúť na vyššiu úroveň alebo zruinovať vašu snahu. Farba rukavíc by mala korešpondovať s farbami iných kožených doplnkov, napr. topánok, opasku a aktovky. Ako aj pri iných kožených veciach, tak aj tu voľte vždy pravú kožu, ktorá dobre dýcha a hreje. Tých pár ušetrených eur za to nestojí. Rukavice z umelej kože sa vám po pár noseniach rozpadnú a môžete si kúpiť nové. Takže namiesto desiatich párov umelých rukavíc si kúpte jeden až dva poriadne páry, ktoré vydržia niekoľko sezón.

Obrázok má prázdny alt atribút; jeho názov je kozene-rukavice-obrazok.jpg

Napínače do topánok

Tento bod je trochu naviazaný na ten predchádzajúci, pretože sa týka kožených doplnkov. Nejde však priamo o kožený produkt, ale o produkt s ním súvisiaci. Určite ste si už niekedy všimli, že niektorí muži majú na svojich topánkach neforemné vrásky, ktoré dosť kazia ich celkový dojem. A napínače do topánok sú asi tým najlepším riešením tohto problému, pretože udržia topánky napnuté, takže sa nebudú vrásniť. Ich ďalšou výhodou je to, že z topánok vysajú pot a vysušia ich, čím sa zabráni plesni. Ako ich ale používať? Je to jednoduché- vždy po nosení dajte topánky na napínače a nechajte ich tam aspoň 24 hodín. Nedávajte ich niekam do skrinky, ale normálne do izby pri izbovej teplote. Na trhu je viacero typov napínačov a je len na vás koľko do nich chcete investovať.

Obrázok má prázdny alt atribút; jeho názov je napinace-obrazok-darcek.jpg

Kvalitná peňaženka

Peňaženka je doplnok, ktorý s nami chodí všade. Preto by sme nemali podceniť jej význam ako doplnku a reprezentanta v spoločnosti, ktorý bude tvoriť súčasť nášho dojmu na ostatných. Všetky tieto faktory by ste mali zvážiť pri výbere novej peňaženky pre svojho príbuzného. Berte do úvahy aj štýl budúceho nositeľa peňaženky. Elegánovi nebude po chuti výrazná prešívaná peňaženka a priaznivcovi extravagantného štýlu nemusí vyhovovať jednoduchá a decentná peňaženka. Ďalej by ste mali riešiť materiál peňaženky- koža je stávka na istotu a vždy bude vyzerať dobre. Samozrejme vyberte peňaženku z pravej kože, nechcete predsa aby vyzerala lacno a rýchlo sa ošúpala. A aj peňaženka by mala byť farebne zladená s ostatnými koženými doplnkami.

Obrázok má prázdny alt atribút; jeho názov je kozena-penazenka-obrazok.jpg

Ako si vybudovať šatník-2.časť-košele

21.02.2024

V druhom diele série „Ako si vybudovať šatník“ sa pozrieme na to, aké košele by mali tvoriť základ pánskeho šatníka. Okrem vymenovania sa pozrieme aj na počet košieľ. Jednoduchá biela košeľa Nikoho asi neprekvapí, že začneme touto nestarnúcou klasikou. Obyčajná biela košeľa, bez vzoru a s jednoduchou manžetou nikdy nevyjde z módy a ponúka sa nemalé [...]

Ako si vybudovať šatník-1.časť-Obleky a saká

14.02.2024

Napriek tomu, že pravidlá a konvencie sa v poslednej dobe uvoľňujú, tak stále existujú príležitosti, kde je oblek alebo sako potrebné. Presne preto sa dnes pozrieme na to, ako si vybudovať svoj „oblekový“ šatník. Obleky Začneme oblekmi. Obleky sú (okrem smokingu) tým najformálnejším pánskym oblečením a páni si ich obliekajú vtedy, keď sa od nich žiada [...]

Ako si vybrať zimný kabát?

07.02.2024

Kvalitný a dobre ušitý kabát je stavebným kameňom pánskeho zimného šatníka a každý muž by mal aspoň jeden takýto vlastniť. Ako si ale vybrať a zorientovať sa v ponuke? Na to sa pozrieme v dnešnom článku. Strih Kabát by ste mali voliť najmä podľa svojej postavy. Mohutnejší páni by mali siahnuť po rovnom strihu a štíhlejší sa nemusia báť aj vypasovanejšieho slim [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

style246

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 21453x
Priemerná čítanosť článkov: 1192x

Autor blogu

Kategórie