Založ si blog

Tipy na obliekanie pre mohutnejších

Nalejme si čistého vína, po vianočných sviatkoch zostane málokto rovnaký ako predtým, a to nielen finančne. Večere, rodinné stretnutia a večierky pridajú mnohým na váhe. Nie všetkým sa ale po sviatku podarí nejaké to kilo zhodiť, a (nielen) pre nich je určený tento článok, v ktorom sa pozrieme na pár tipov, ako schovať nejaké to „kilečko“ pomocou vhodne zvoleného oblečenia.

Strihy

Pri strihoch je to pomerne jednoduché-ak je to možné, tak investujte do oblečenia na mieru, ktoré vám bude perfektne sedieť a budete v ňom vyzerať dobre. Oblečenie na mieru je ale pomerne nákladná záležitosť, takže ak máte obmedzenejší rozpočet, tak namiesto oblečenia na mieru si vyberte oblečenie, ktoré vám bude sedieť tak akurát. Čo tým ale myslím? Oblečenie by vám nemalo byť ani veľké, ani malé. Veľké veci vás budú rozširovať a budete vyzerať mohutnejšie než skutočne. Malé až obtiahnuté veci budú pre zmenu pútať pozornosť a upozorňovať na vaše nedokonalosti.

Farby

Pri farbách je opäť celkom jednoduché-siahnite po oblečení v tmavých farbách. Tým ale nemyslím to, že máte nosiť iba čiernu. Na výber máte mnoho iných farieb, napr. tmavomodrá, šedá, tmavšie odtiene zelenej alebo hnedá vám urobia dobrú službu a budete v nich vyzerať lepšie ako v svetlých odtieňoch. Nespoliehajte sa ale na to, že farba všetko skryje. Okrem farby si musíte zvoliť aj vhodný strih, pretože ak vám oblečenie nebude sedieť, tak to farba nezachráni.

Vzory

Tu platí jednoduché pravidlo-namiesto vzorovaného oblečenia zvoľte jednofarebné kúsky v neutrálnych farbách (čierna, sivá, modrá, …). Vzory totiž pútajú viac pozornosti a budete v nich vyzerať väčšie a mohutnejšie. Vaším najväčším nepriateľom sú jednoznačne horizontálne pruhy, ktoré rozširujú vašu postavu, takže sa im vyhnite a nehádžte si polená pod nohy. Naopak vertikálne pruhy vám pomôžu opticky vyzerať vyššie a nebudú vás rozširovať.

Niekoľko konkrétnych tipov

  1. Vyhnite sa šortkám pod kolená-budete v nich vyzerať nevyvážene.

2. Noste rovné, stredne vysoké nohavice bez záhybov.

3. Vymeňte opasok za traky-budete v nich mať lepšiu siluetu ako v opasku, ktorý vaše telo rozdeľuje a upozorňuje na nedokonalosti.

4. Namiesto úzkych kravát zvoľte širšie kravaty (nad 7,5 cm), pretože úzke kravaty pôsobia kontrastne so širokým hrudníkom, čo len zbytočne upriamuje pozornosť.

5. Noste saká s tromi gombíkmi a širokými klopami-budete vyzerať vyrovnane.

6. Výstrih do V namiesto guľatého-výstrih do V zvýrazní ramená a predĺži vašu tvár.

Ako si vybudovať šatník-2.časť-košele

21.02.2024

V druhom diele série „Ako si vybudovať šatník“ sa pozrieme na to, aké košele by mali tvoriť základ pánskeho šatníka. Okrem vymenovania sa pozrieme aj na počet košieľ. Jednoduchá biela košeľa Nikoho asi neprekvapí, že začneme touto nestarnúcou klasikou. Obyčajná biela košeľa, bez vzoru a s jednoduchou manžetou nikdy nevyjde z módy a ponúka sa nemalé [...]

Ako si vybudovať šatník-1.časť-Obleky a saká

14.02.2024

Napriek tomu, že pravidlá a konvencie sa v poslednej dobe uvoľňujú, tak stále existujú príležitosti, kde je oblek alebo sako potrebné. Presne preto sa dnes pozrieme na to, ako si vybudovať svoj „oblekový“ šatník. Obleky Začneme oblekmi. Obleky sú (okrem smokingu) tým najformálnejším pánskym oblečením a páni si ich obliekajú vtedy, keď sa od nich žiada [...]

Ako si vybrať zimný kabát?

07.02.2024

Kvalitný a dobre ušitý kabát je stavebným kameňom pánskeho zimného šatníka a každý muž by mal aspoň jeden takýto vlastniť. Ako si ale vybrať a zorientovať sa v ponuke? Na to sa pozrieme v dnešnom článku. Strih Kabát by ste mali voliť najmä podľa svojej postavy. Mohutnejší páni by mali siahnuť po rovnom strihu a štíhlejší sa nemusia báť aj vypasovanejšieho slim [...]

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia začala pre oneskorené uhrádzanie faktúr envirorezortu trestné stíhanie

15.05.2024 13:39

Predmetom trestného oznámenia mal byť vznik škody štátu a daňovým poplatníkom za takmer 100-tisíc eur .

sud, lalis

Róberta Lališa obžalovali z vraždy mafiána „Tutiho“

15.05.2024 13:23

Ide o prípad prvej demonštratívnej mafiánskej vraždy v bratislavskom podsvetí z júla 1995.

bratčikov

Minulý týždeň ich „načapala“ opozícia. Gašpar sa stretol s ruským veľvyslancom. Tajne, v parlamente

15.05.2024 12:36, aktualizované: 13:43

Šéf výboru pritom avizoval, že stretnutie s Bratčikovom „transparentne oznámi“.

Hizballáh

Ďalší veliteľ Hizballáhu je mŕtvy, tvrdí izraelská armáda

15.05.2024 12:18

Muž zabitý pri útoku bol podľa armády zodpovedný za plánovanie a vykonanie niekoľkých útokov namierených proti izraelským civilistom a územiu Izraela.

style246

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 20092x
Priemerná čítanosť článkov: 1116x

Autor blogu

Kategórie